Πώς να έχετε δροσερό σπίτι οικονομικά

4.7/5 - (12 votes)

Για όσο οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, το να διατηρήσουμε το σπίτι δροσερό αποτελεί σίγουρα προτεραιότητα.  Και ενω τα κλιματιστικά αποτελούν μια σταθερά αποτελεσματική λύση, ιδιαίτερα αν έχετε κάνει καλή επιλογή παροχής ρεύματος, όπως ρεύμα για το σπίτι από το Revma Energy Store, υπάρχουν και άλλες έξυπνες και χρήσιμες εναλλακτικές που μπορούν να δροσίσουν το σπίτι ανέξοδα. Ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Φυσικός εξαερισμός

Κρατήστε το σπίτι σας δροσερό φροντίζοντας να μπαίνει άφθονος αέρας. Επιλέξτε να ανοίξετε παράθυρα που βρίσκονται απέναντι και να δημιουργηθεί έτσι ένα φυσικό ρεύμα αέρα και κατ επέκταση δροσιάς. Προτιμάτε να το κάνετε αυτό τις απογευματινές και βραδινές ώρες που η θερμοκρασια του αέρα είναι χαμηλότερη. Εκτός από φυσικό κύμα δροσιάς, με αυτό το τρόπο θα πετύχετε να φρεσκάρετε και την ατμόσφαιρα του σπιτιού φροντίζοντας εκτός από τη θερμοκρασία και την υγιεινή. Αντίστοιχα σε ότι αφορά το ζεστό αέρα απαιτείται να φροντίσετε για τη σωστή μόνωση και στεγανοποίηση. Κλειστε τυχόν εισόδους αέρα σε σημεία που τα παράθυρα δεν εφάπτονται σωστά και επίσης ελέγξτε ότι η οροφή ή η ταράτσα  του σπιτιού σας διαθέτουν τη κατάλληλη θερμομόνωση.

Στρατηγικές Σκίασης

Τα παράθυρα του σπιτιού μπορούν να γίνουν σύμμαχοι σας στη διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας αν γίνουν τα κατάλληλα βήματα. Αρχικά, τα παράθυρα πρέπει να έχουν κάποιας μορφής σκίαση. Επιλέγοντας καλής ποιότητας υλικά, όπως τεντόπανα σκίασης από τη Nyfan , μπορεί να ελλατωθεί αισθητά η ζέστη που πέφτει στα παράθυρα. Κατόπιν, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να μένουν οι κουρτίνες κλειστές κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι ανοιχτόχρωμες κουρτίνες επίσης βοηθούν και αν συνδυαστουν με τοποθέτηση αυτοκόλλητων θερμομονωτικών φιλμ στα τζάμια, η ποσότητα τη ζέστης που καταλήγει να μπαίνει στο σπίτι  μειώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό, χωρίς να υπάρχει συσκότιση.

  Πώς να φτιάξετε μάσκα προσώπου στο σπίτι

Έξυπνη μαγειρική

Ο φούρνος και γενικά η κουζίνα είναι τεράστιες πηγές θερμότητας για το σπίτι. Αν έχετε τη δυνατότητα επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε κάποια γκριλιέρα εξωτερικού χώρου στην αυλη ή το μπαλκόνι σας, ώστε να μην επιβαρύνετε με το ψήσιμο τη θερμοκρασία του εσωτερικού σας χώρου. Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό τότε απλά προτιμήστε να μαγειρέψετε το απόγευμα ή το βράδυ που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και φυσικά μπορείτε να έχετε τα παράθυρα ανοιχτά ωστε ο αέρας να διώχνει τη ζέστη.

Ενεργειακές Συσκευές

Εκτός από τις συσκευές της κουζίνας, υπάρχουν και άλλες συσκευές που πιθανόν να αυξήσουν τη θερμοκρασία του χώρου, όπως για παράδειγμα οι παραδοσιακοι ηλεκτρικοί λαμπτήρες. Μπορείτε λοιπόν να τις αντικαταστήσετε με λάμπες LED, οι οποίες παράγουν αισθητά λιγότερη θερμότητα και καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα. Και εφόσον επιλέγετε ενεργειακά συμφέρουσες λύσεις, μη ξεχνάτε τη πιο παραδοσιακή, τον ανεμιστήρα. Οικονομικό υποκατάστατο του κλιματιστικού που βοηθάει τη κυκλοφορία του αέρα και αν τοποθετηθεί σωστά κοντά στα παράθυρα μπορεί να διώξει προς τα έξω το ζεστό αέρα.

Το να διατηρήσετε μια ευχάριστη θερμοκρασία στο σπίτι σας, όταν η ζέστη ανεβαίνει δε χρειάζεται να είναι μια οικονομικά ασύμφορη διαδικασία. Κάντε μικρές και έξυπνες αλλαγές στη καθημερινότητα σας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα αποτελεσματικά με μικρότερο κόστος, κερδίζοντας δηλαδή χρήματα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

σύμβολο κίτρινου τριαντάφυλλου

Online καζίνο χωρίς μπόνους κατάθεσης

Πώς να μάθετε ποιος με ανέφερε στο facebook