Καντε το κλιματιστικό σας να ‘’καίει’’ λιγότερο 

5/5 - (3 votes)

Το κλιματιστικό αποτελεί τη πιο ευπρόσδεκτη ανακούφιση από τη ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά πολλές φορές αυτή η δροσιά φτάνει τους λογαριασμούς στα ύψη. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια πρακτικά βήματα που μπορούν να κάνουν τη χρήση του κλιματιστικού πιο αποτελεσματική και οικονομική χωρίς να διακινδυνεύεται η άνεση. Δείτε κάποιους τρόπους με τους οποίους θα επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ δροσιάς και κόστους.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σωστά

Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσετε σωστά τον θερμοστάτη για να μπορέσετε να κάνετε οικονομία. Μην επιλέγετε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά προτιμήστε μια μέτρια θερμοκρασία που σας κάνει να νιώθετε άνετα στο χώρο. Να θυμάστε ότι κάθε βαθμός που ανεβαίνει στο θερμοστάτη ρίχνει την κατανάλωση. Ιδανικά, επιλέξτε να προγραμματίσετε το κλιματιστικό σας να προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία τις ώρες που δε βρίσκεστε σπιτι και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συντηρείτε σωστά το κλιματιστικό σας

Μία καλά συντηρημένη συσκευή λειτουργεί σίγουρα πιο αποτελεσματικά. Πρέπει να φροντίζετε να καθαρίζετε και να αντικαθιστάτε τα φίλτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προγραμματίστε την ετήσια συντήρηση και επισκευή κλιματιστικών από το arximastoras.gr ώστε να εξασφαλίσετε οτι η συσκευή σας λειτουργεί ομαλά. Πολλές φορές βλάβες που ίσως να μην είναι καν ορατές σε εμάς, κάνουν τα κλιματιστικά να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσουν και γι αυτό χρειάζεται η φροντίδα των ειδικών.

Χρησιμοποιείστε φυσική δροσιά

Μην αρνείστε τις φυσικές μεθόδους δροσιάς γιατι μπορούν να μειώσουν τη παρατεταμένη χρήση κλιματιστικού. Γιατί να μην ανοίξετε τα παράθυρα σας κατα τη διάρκεια της νύχτας που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες; Είναι πολύ χρήσιμο επίσης να έχετε φυτά στο μπαλκόνι σας. Αν τα τοποθετήσετε σωστά, μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα, προσφέροντας φυσική σκιά στα παράθυρα σας και μειώνοντας έτσι την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε συμπληρωματικά ανεμιστήρες, οι οποίοι βοηθούν την κυκλοφορία του κρύου αέρα και έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σας μερικούς βαθμούς υψηλότερα.

  Καθημερινά ωροσκόπια

Φροντίστε την μόνωση

Η σωστή θερμομόνωση προσφέρει μεγάλη ανάσα δροσιάς στο σπίτι σας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα αφού τα κλιματιστικά λειτουργούν λιγότερο. Φροντίστε ώστε τα κουφώματα σας να είναι απο σωστά υλικά που διατηρούν τη θερμοκρασία και επίσης να κλείνουν σωστά. Τέλος βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει η σωστή μόνωση στους τοίχους και την οροφή του σπιτιού. Με αυτό το τρόπο διατηρείται πιο ευκολα η σωστή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι και τα κλιματιστικά δε χρειάζεται να λειτουργούν αδιάκοπα.

Φτιάξτε τις κατάλληλες υποδομές ώστε τα κλιματιστικά σας να λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά. Κάνοντας συνετές επιλογές θα πετύχετε να έχετε ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον στο σπίτι σας όλο το καλοκαίρι. Μην αμελήσετε να επιλέξετε Watt+Volt ρεύμα στο revma.store, ώστε σε μη χρειαστεί να θυσιάσετε ουτε στο ελάχιστο την άνεση σας και ταυτόχρονα να κερδίσετε χρήματα από τα έξοδα του νοικοκυριού σας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πώς να προσελκύσετε την αγάπη με τη δύναμη της σκέψης

Πώς να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα

Τα ίδια νούμερα