Σφάλματα προς Αποφυγήν στο Επιχειρηματικό σας Ξεκίνημα 

Mistakes to Avoid in Your Business Startup
5/5 - (5 votes)

Η έναρξη της προσωπικής σου επιχείρησης, είναι ένα συναρπαστικό νέο! Πρέπει να θυμάστε όμως, ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις και παγίδες, που είναι ικανές να μειώσουν το βαθμό της επιτυχίας σας, αν όχι να προκαλέσουν αποτυχία. Κάποιες αυτές σίγουρα θα είναι αναπόφευκτες, αφού ο παράγοντας τύχη είναι αδύνατον να εξαφανιστεί. Πολλές όμως από αυτές, μπορούν να αποφευχθούν μέσα από την κατάλληλη πρόβλεψη και την εφαρμογή έξυπνων στρατηγικών.
Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε μερικές συμβουλές, έτσι ώστε να μην υποπέσετε σε ζημιογόνα λάθη, θέτοντας γερές βάσεις στο επιχειρηματικό σας ξεκίνημα. 

Έλλειψη Στρατηγικού Σχεδιασμού: Για τη διασφάλιση της επιτυχίας και της βιωσιμότητας της επιχείρησης, είναι απαραίτητος ένας καλά καταρτισμένος στρατηγικός σχεδιασμός. Οι επιπτώσεις που προκύπτουν εάν αυτός εκλείπει, είναι η μη στοχευμένη κατεύθυνση και η σύγχυση στη διαχείριση των διαφόρων λειτουργιών,με αποτέλεσμα την απώλεια ευκαιριών και τη αποτελεσματική επικοινωνία, έως και τη δημιουργία προστριβών. 

 Υπερβολική Ταχύτητα: Η υπέρμετρη φιλοδοξία, η βιαστική λήψη αποφάσεων, και πίεση για εξασφάλιση της επιτυχίας, είναι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αποτυχία, σε πολύ σύντομο διάστημα από το ξεκίνημα. Από την άλλη βέβαια, δεν αποκλείεται η επιχείρηση να γνωρίσει ξαφνική άνοδο, απαιτώντας πόρους που δεν έχετε να επενδύσετε, κάτι που για να καλυφθεί θα προκαλέσει απώλεια ελευθερίας μέσω της παραχώρησης μεριδίων. Για την επαρκή προετοιμασία, συστήνεται η στήριξη επιχειρήσεων στο business4extroversion.gr και άλλους συμβούλους του κλάδου, για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα με ασφάλεια.

  Πώς να κοιμηθείς

Παράτυπη Δράση: Μια επιχείρηση, καλείται να ανταποκριθεί σε ένα πλήθος φορολογικών και νομικών κανόνων, περιορισμών και υποχρεώσεων. Όσο απλό και αν ακούγεται, ακόμη και αν έχετε τις θεμελιώδεις γνώσεις, η αποτροπή της αποτυχίας προϋποθέτει την γνώση λεπτομερειών, έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για ακούσια σφάλματα, ή για σημεία που ανταγωνιστές σας μπορούν να εκμεταλλευτούν εις βάρος σας. Έτσι, η συνεργασία με ένα λογιστή και με το δικηγορικό γραφείο Oikonomakis Law στην Αθήνα, είναι οι πρώτοι συνεργάτες που χρειάζεται να αναζητήσετε, ακόμη και κατά το στάδιο της ζύμωσης της ιδέας σας. 

Παράλειψη του Μάρκετινγκ: Η ανεπαρκής προώθηση και άγνοια των τρεχόντων στρατηγικών διαφήμισης και επικοινωνίας, είναι από τους κρισιμότερους παράγοντες για να οδηγηθεί μια επιχείρηση στη χρεοκοπία. Όταν δεν γίνεται μελέτη στις συνήθειες και τις προτεραιότητες του κοινού, και δε δίνεται βάση στις επιθυμίες του, είναι αδύνατον να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα οι πελάτες, και σίγουρα πιο κοστοβόρο να αποκτηθούν νέοι. Χωρίς το μάρκετινγκ είναι αδύνατη η ανάπτυξη μιας ισχυρής μάρκας και ο εκσυγχρονισμό της.

Αδιαφορία για την Αγορά: Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε το ενδεχόμενο τα άστρα να μην είναι με το μέρος μας. Ακόμη και αν έχετε πράξει σωστά ως προς όλες τις μεριές, και έχετε προσπαθήσει να κατανοήσετε τις ανάγκες των πελατών και τις τάσεις της αγοράς, δεν αποκλείεται αυτοί να μην ανταποκριθούν στο επιθυμητό επίπεδο, εκείνο που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

πώς να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού

Πόσο διαρκεί το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στα μάτια