Επιλογές για ένα ρομαντικό δείπνο γενεθλίων

Rate this post

Η επέτειος των γενεθλίων μας, είναι μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες που επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας, και μια εξαιρετική αφορμή να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις με τους ανθρώπους της ζωής μας. Όταν δε, το ταίρι μας έχει τα γενέθλιά του, έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε κάτι ξεχωριστό, που να εκφράζει την εκτίμηση και την αμέριστη αγάπη μας, και θα μείνει αποτυπωμένο για χρόνια στο άλμπουμ των κοινών μας στιγμών.

Μια συνταγή που εφαρμόζεται συχνά και έχει πάντα αποτελέσματα επιτυχίας, είναι αυτή ενός ρομαντικού δείπνου για δύο, με γεύματα που οι ίδιοι έχετε επιμεληθεί. Για ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα μάλιστα, όπως αρμόζει στις πιο εξέχουσες και μη καθημερινές περιστάσεις, μπορείτε να επιλέξετε ως κύριο άξονα των πιάτων σας, ένα συγκεκριμένο είδος κουζίνα, από τους πιο γνωστούς διεθνείς προορισμούς. Ασφαλώς, μην ξεχάσετε να συνοδέψετε το δείπνο με το κατάλληλο κρασί που να ισορροπεί τις γεύσεις, ενώ σε κάθε περίπτωση, ένα καλό κρασί είναι από τα χαρακτηριστικότερα δώρα για γενέθλια από το wineoutlet.gr και κάθε κάβα όπου οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι θα σας καθοδηγήσουν κατάλληλα.

Ας δούμε τρεις ξεχωριστές ιδέες για να καταπλήξετε το άλλο σας μισό με τις ικανότητές σας! Αν και, θα συμβουλεύαμε να κάνετε έναν πρώτο γύρο εξάσκησης πριν την μεγάλη μέρα!

  1. Γαλλική Εσάνς

Αλίμονο αν η χώρα με πρωτεύουσα την κατ’εξοχήν πόλη των ερωτευμένων, αλλά και φημισμένη για την εκλεπτυσμένη κουζίνα της, δε βρισκόταν στην πρώτη θέση των προτάσεών μας. Ξεκινήστε το γευστικό ταξίδι με μία χαρακτηριστική σούπα, όπως σούπα φασολιών ή σούπα από κρέμα καρότου, εμπλουτισμένη με το ασυναγώνιστο άρωμα από λάδι τρούφας. Ως κυρίως γεύμα, επιλέξετε ένα από τα πιο φημισμένα γαλλικά πιάτα, όπως ο κρασάτος κόκκορας (Coq au Vin), το κοκκινιστό από βοδινό κρέας (Boeuf Bourguignon) ή η πάπια με πορτοκάλι(Canard à l’Orange).
Ολοκληρώστε την απολαυστική εμπειρία με ένα προφιτερόλ ή μια τάρτα τατέν. 

  Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στα μάτια

Ενα μπουκάλι Pinot Noir από τη Βουργουνδία, θα αναδείξει τον ρομαντισμό αυτής της βραδιάς.

  1. Από την Ιταλία, με Αγάπη

Οι γείτονές μας Ιταλοί, είναι ακόμη ένας λαός μαέστρων της κουζίνας, αλλά και με εξαιρετικούς αμπελώνες κατά μήκος της χώρας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να “ανοίξετε” τη βραδιά, από μια σαλάτα Caprese, που εντείνει την αγωνία για τα επόμενα πιάτα με τον ελαφρύ και φρέσκο χαρακτήρα της, ενώ τα αρώματα των συστατικών της, παίζουν με τις αισθήσεις σας. Στο κυρίως πιάτο, ένα έργο τέχνης που εμπεριέχει αιώνες ιταλικής παράδοσης, ένα ταψί από λαζάνια, με σπιτική σάλτσα Bolognese. Για το τέλος, προτιμήστε είτε τα φημισμένα σικελικά κανόλι, είτε το πλούσιο και κρεμώδες τιραμισού. 

Ένα Sangiovese ή ένα βαθυκόκκινο Chianti Classico από την Τοσκάνη, αναδεικνύονται οι καλύτερες επιλογές για να αναζητήσετε σε μια κάβα ποτών όπως η Cava Canava.

  1. Εξωτικές Γεύσεις

Στην τρίτη και τελευταία πρότασή μας, ταξιδεύουμε στην εξωτική Ασία με τις πλούσιες γεύσεις της. Μπορείτε είτε να επικεντρωθείτε σε ένα συγκεκριμένο πολιτισμό, είτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό συνδυασμό. Η σούπα μίσο, προερχόμενη από την Κορέα, πλούσια σε αρώματα και μυρωδικά, είναι η καταλληλότερη για την εισαγωγή στη βραδιά σας και στη γευστική απόλαυση. Στο κυρίως πιάτο, αν οι ικανότητές σας το επιτρέπουν, το σούσι από φρέσκο ψάρι είναι πάντοτε κορυφαία επιλογή, εναλλακτικά το βιετναμέζικο Πανγκ Σετ ή το κινεζικό Κονγκ Παο, είναι επίσης θαυμάσια. Τα επιδόρπια αυτών των χωρών είναι σίγουρα ιδιαίτερα, ξεφεύγοντας από ότι έχουμε συνηθίσει, και αν πράγματι αποφασίσετε να πάρετε το ρίσκο, παίξτε μεταξύ Μάτσα τσίζκεικ, σουτζί κασταρδία ή γεμιστών φρούτων. Η απόλυτα ασιατική εμπειρία καθιστά ως απαραίτητο ως συνοδευτικό ποτό το Σάκε, αλλά αν θέλετε να κρατήσετε Ευρωπαϊκά στοιχεία, το πιο αρμονικό κρασί είναι το Ρίζλινγκ. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

πώς να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

Πώς να κατεβάσετε ένα βίντεο από το youtube

Πώς να παραγγείλετε από το AliExpress