Εξετάζοντας την κατασκευή και την πόλη του μέλλοντος 

4.7/5 - (6 votes)

Οι πόλεις μας, τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουν μία πληθώρα προκλήσεων, που τι ωθεί σε αναπροσαρμογή, ταυτόχρονα όμως είναι πολλές και οι ευκαιρίες που διατίθενται προς εφαρμογή. Ας μην ξεχνάμε, ότι έχουμε εισέλθει στον 21ο αιώνα, κι όμως βρισκόμαστε ακόμη μόνο στην αρχή του, χωρίς να έχουμε δει πρακτικά σχεδόν τίποτα από όσα έπονται και από όσα θα απαιτήσουν αναδιοργάνωση.
Η αστική ανάπτυξη, συνδυαστικά με την παγκοσμιοποίηση και τις διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις, είναι ραγδαίες, και ασκούν μεγάλη επιρροή στον καθημερινό τρόπο ζωής μας. Ως βασικό και επικρατές σημείο μιας πόλεις, οι κατασκευές, είναι από τα πιο ουσιαστικά στοιχεία της αστικής εξέλιξης, για για αυτό χρειάζεται να εξετάσουμε τρόπους για να γίνει η κατασκευαστική βιομηχανία περισσότερο βιώσιμη, στα διάφορα επιμέρους έργα. 

Φτιάχνοντας τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος, δεν καλούμαστε να αναθεωρήσουμε μόνο τις πρακτικές εφαρμογής στα ανεγερθέντα κτίρια, αλλά καθολικά στον τρόπο που σχεδιάζεται το αστικό περιβάλλον. Καθώς μια πόλη μεταμορφώνεται σε κάτι νέο, ή ξεκινά να αναπτύσσεται, σημαντικοί παράγοντες όπως η προσβασιμότητα για τη συμπερίληψη όλων των πολιτών, η βιωσιμότητα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, και οι αλλαγές που επιφέρει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι απαραίτητο να εξετάζονται. 

Οι μεταλλικές κατασκευές, με βάση τους παραπάνω “περιορισμούς”, αναδεικνύονται σε παράγοντα ζωτικής σημασίας, αφού προσφέρουν μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων. Πρώτα από όλα, χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα ενάντια στα (όλο και συχνότερα) ακραία καιρικά φαινόμενα(έντονες βροχοπτώσεις, θύελλες, τυφώνας, παγετός) αλλά και σε σεισμούς, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τόσο την καταστροφή του κτιρίου και εξασφαλίζοντας προστασία περιουσιών, αλλά κυρίως προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή, δηλαδή τους κατοίκους ή εργαζόμενους μέσα σε αυτές. Κατά δεύτερον, ο εύκολος και εκσυγχρονισμένος τρόπος συντήρησής του, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να εφαρμοστούν πάνω τους νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για το βιομηχανικό κλάδο,κι έτσι αν παρατηρήσουμε θα εντοπίσουμε συντριπτική παρουσία από βιομηχανικές μεταλλικές κατασκευές από την Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ και τα σχετικά εξειδικευμένα τεχνικά γραφεία που αναλαμβάνουν τέτοια έργα.

  Η άνοδος των παιχνιδιών στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο: Αναμειγνύοντας τη διασκέδαση με την τακτική 

Επιπλέον, οι μεταλλικές κατασκευές είναι περισσότερο φιλικές με το περιβάλλον, λόγω του ότι τα υλικά τους (δηλαδή ο χάλυβας), είναι 100% ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα σε κάθε σχήμα ή μορφή. Έτσι το ανθρώπινο αποτύπωμα στο περιβάλλον μειώνεται και οι στόχοι βιωσιμότητας που έχουν τεθεί από την κοινωνία γίνονται πιο εύκολα επιτεύξιμοι. 

Όσον αφορά το κομμάτι των έξυπνων τεχνολογιών που είναι θεμιτό να εφαρμοστούν στις πόλεις, οι βιομηχανικές μεταλλικές κατασκευές, ενσωματώνουν πολύ συχνά τους αισθητήρες και τα δίκτυα των πραγμάτων (IoT), κάνοντας εφικτή την παρακολούθηση και τον έλεγχο των δημόσιων υπηρεσιών, όπως η κυκλοφορία, η ασφάλεια και η ενεργειακή απόδοση.

Κοιτάζοντας την γενική εικόνα, και όπως προκύπτει από τη μικρή μας εμβάθυνση πάνω στο θέμα, για να κατασκευάσουμε την πόλη του μέλλοντος όπως την έχουμε οραματιστεί, απαιτούνται συνεχής καινοτομίες, και συνεργασίες μεταξύ διαφόρων κατηγοριών επαγγελματιών και φορέων. Τότε μόνο μια πόλη θα μετατραπεί σε έναν κήπο που επιτρέπει στους ανθρώπους να “ανθίζουν”, σε ένα περιβάλλον με ζωή υψηλής ποιότητας και ευημερία, που οι επόμενες γενιές θα απολαύσουν χωρίς έντονες ανησυχίες για την περιβαλλοντική κρίση. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

πώς μπορώ να ελέγξω πόσα χρήματα έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό

Ποια ονόματα γιορτάζουν ονομαστική γιορτή σε παρτέρι

Πώς να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα