5 συμβουλές για μια καλύτερη σχέση με την γάτα σας

5/5 - (3 votes)

Το να έχετε μια γάτα σαν κατοικίδιο είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή που σας φτιάχνει την διάθεση και σας ομορφαίνει την καθημερινότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες γάτας λένε ότι όταν γυρνάνε από τις δουλειές τους η γάτα τους βοηθάει με το γουργουρητό της και με την αγάπη της να αποφορτιστούν και να χαλαρώσουν.

Πολλοί ιδιοκτήτες γάτας όταν κάνουν κάτι πολύ σημαντικό όπως για παράδειγμα να συντάξουν ένα νέο βιογραφικό σημείωμα με την βοήθεια του βιογραφικού.com για την δουλειά τους κρατούν κοντά την γάτα τους καθώς αυτό τους βοηθάει να μένουν ήρεμοι και θετικοί. Όπως καταλαβαίνετε οι γάτες εκτός από γλυκές και όμορφές έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις.

Από την άλλη οι γάτες είναι και πολύ επιλεκτικά και ιδιότροπα όντα και για να αναπτύξετε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους θα χρειαστεί σίγουρα αρκετός χρόνος. Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείτε να αποκτήσετε μια καλή σχέση με την γάτα σας ακολουθώντας 5 απλές συμβουλές.

Δώστε της χώρο και χρόνο

Οι γάτες δεν έχουν πάντα όρεξη για χάδια και αγκαλιές, πολλές φορές θέλουν απλός τον χώρο τους έτσι ώστε να κοιμηθούν και να χαλαρώσουν μακριά από φωνές και φασαρία. Δημιουργήστε έναν ασφαλή και ζεστό χώρο για την γάτα σας και αφήστε την να τον χαρεί περνώντας λίγη ώρα μόνη της.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσετε μια σχέση σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης  με το αγαπημένη σας γατούλα. Να θυμάστε πάντα ότι η γάτα σας θα θέσει από την αρχή τα όρια της τα οποία θα πρέπει να σεβαστείτε για να υπάρξει μια αρμονική συμβίωση.

Μην την πιέζετε να κάνει κάτι

Οι γάτες είναι ανεξάρτητα όντα και μισούν να να κάνουν κάτι που δεν θέλουν. Αφήστε την γάτα σας να κάνει την πρώτη κίνηση, όταν αισθανθεί την ανάγκη να έρθει κοντά σας θα το κάνει μόνη της.  Για παράδειγμα αν πάρετε αγκαλιά την γάτα σας και αυτή στριφογυρίζει σημαίνει ότι νιώθει πίεση και αυτομάτως η πίεση την απομακρύνει από εσάς. Για να αναπτύξετε μια καλή σχέση καλό θα ήταν να την αφήσετε να επιλέξει που θέλει να ξαπλώσει.

  Εξετάζοντας την κατασκευή και την πόλη του μέλλοντος 

Αφιερώστε χρόνο στην γάτα σας

Όπως και οι άνθρωποι έτσι και οι γάτες έχουν την ανάγκη για προσοχή, αφιερώστε λοιπόν λίγες ώρες την εβδομάδα για να ασχοληθείτε μαζί της. Μια καλή ιδέα θα ήταν να την πάρετε και να βγείτε μια βόλτα έτσι ώστε να μπορέσει κιόλας να κοινωνικοποιηθεί. 

Οι ιδανικές ώρες για παιχνίδι με μια γάτα είναι οι πρωινές, το βράδυ βρίσκονται σε εγρήγορση και δεν θα θεωρήσουν το παιχνίδι σας τόσο φιλικό. Το ιδανικό είναι να παίζεται 10 με 15 λεπτά με το αγαπημένο της παιχνίδι και  στην συνέχεια να της δώσετε χρόνο να ξεκουραστεί. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην γάτα σας αναπτύσσεται μια ισχυρή σχέση που την χαρακτηρίζει η συντροφικότητα και η εμπιστοσύνη.

Βοηθήστε στην περιποίηση της γούνας της

Οι γάτες είναι ένα από τα πιο καθαρά πλάσματα της φύσης και συχνά όταν βρίσκονται με άλλες γάτες για πολύ καιρό γλύφει η μια την άλλη καθώς θεωρούν ότι ανήκουν στην ίδια αγέλη. Περιποιώντας και χτενίζοντας την τρίχα της είναι ένας τρόπος για να τις δείξετε ότι ανήκετε στην ίδια οικογένεια και ότι ενδιαφέρεστε για αυτή.

Μάθετε την μυστική τους γλώσσα

Για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε μαζί της και να  δείξετε τις καλές σας προθέσεις θα ήταν σημαντικό να μάθετε την γλώσσα τους. Ο τρόπος που κοιτάζουν και κινούν τα αυτιά και την ουρά τους λένε πολλά. Γνωρίζοντας την μυστική γλώσσα των γατών μπορείτε να καταλάβετε πότε η γάτα σας είναι χαρούμενη, ευτυχισμένη, λυπημένη αλλά και πότε έχει άγχος. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να την καταλάβετε και να συνδεθείτε μαζί της σε μεγάλο βαθμό.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πώς να δέσετε μια γραβάτα

Καζίνο με αρχικό μπόνους χωρίς κατάθεση

Πώς να κερδίσετε χρήματα από το τηλέφωνό σας